Майсторски клас на Вадим Репин в НМА

26.09.2018

Световноизвестният цигулар Вадим Репин пристигна в България, за да открие юбилейния сезон на Софийската филхармония Репин ще се срещне със студентите от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и ще изнесе майсторски клас в петък, 28 септември.

Два дни преди концерта Вадим Репин кацна усмихнат на летище София с полет от Москва в очакване на репетиции със Софийската филхармония, юбилейния концерт и майсторския клас, който ще изнесе пред студенти от НМА на 28 септември от 10 ч. в 48 аудитория на НМА.

На 27 септември в зала България ще прозвучи Концерт за цигулка N1 от Шостакович в изпълнение на гениалния руски виртуоз Владимир Репин. Във втората част на събитието Софийската филхармония ще представи Симфонията „Из новия свят“ на Дворжак.

Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар е в България по покана на диригента и директор на Софийска филхармония Найден Тодоров. Поводът е официалното откриване на 90-годишния юбилеен сезон на националния ни оркестър. Концертът е под Патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.

Талантливият виртуоз храни топли чувства към страната ни и с умиление си спомня за дебюта си на сцената на зала България през 1984 г, когато е едва 13-годишен. Това е причината Репин да откликне на поканата за концерт в София, независимо от наситената си програма, която включва турнетата с Лондонския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър NHK в Токио, Карнеги Хол в Ню Йорк, зала „Плейел” в Париж, Концертгебау в Амстердам, Роял Албърт Хол и др.

Билети за концерта на Вадим Репин на 27 септември в Зала България все още са налични на касата на залата, в мрежите на Ивентим, тикетс.бг и Ипей.

 

« Назад към всички събития